Kuchaříček na Kovářské má prvního vítěze

28. července 2020

Kuchaříček má ve své premiéře první vítěze. Náš tým musel za jeden víkend rozhodnout ve výběrovém řízení, do kterého se přihlásilo více jak stovka dětí, ze dvou zařízení. Velký finálový den na Měděnci byl však momentálně zrušen a odložen skrze problematiku pandemie Covid-19. Do soutěže se zapojilo celkem 135 dětí.

Kuchaříček je novou amatérskou talentovou soutěží, která se stala v zařízení jako Dětský domov nebo Fond ohrožených dětí velmi populární. Děti letos dostaly velmi těžký úkol, ze studené kuchyně.

DD a Fond ohrožených dětí Chomutovsko – Více jak stovka dětí prošla základním castingem, díky kterému se dostali do nové soutěže, která nabídne čtyři předkola plné úkolů v týmu nebo v individuální práci. Ti nejlepší postoupí do velkého finále. Na celý průběh soutěže dohlíží pečlivě porota, která rozhodne o vyřazení, a naopak o postupu soutěžících do dalších kol soutěže Kuchaříček.

Do finálového kola se dostala trojice děvčat, které měli nelehký úkol. Hlavním finálovým úkol byla tvorba sladkého dortu, jehož krása a dokonala chuť rozhodne o vítězi prvního ročníku soutěže. Slečny měli před sebou tříhodinovou práci.

Vítězkou se celého finálového dne stala Linda ze zařízení Fond Ohrožených Dětí a nastavila tak velmi vysokou laťku pro další ročníky soutěže. Soutěž má před sebou velké ambice. Velkým cílem je dotáhnout naší soutěž až k veřejnosti.

Práce dětí v obou zařízení nás velice překvapila. Byla tam spousta šikovných dětiček. Vlastně tam byl vítěz úplně každý. Na samotné finále jsem se opravdu těšila. Konečný výtvor v dortovém podání byl úžasný a dokonalý. Za takové dorty se děvčata v 10-12 letech stydět rozhodně nemusí. Velice Nás mrzí, že skrze problematiku Covid-19 se nemohla soutěž přesunout do samotného finálového dne na Měděnci.

– Martina Krutská – Místopředsedkyně spolku Jedlička 2019 z.s.

Přečtěte si také

Letos si výherci odnesou zajímavé ceny.

Rok 2023 je tu! Náš tým plný úsměvů proto chystá novinky v tomto roce a přípravy na začínající se akce nesmějí v našem spolku chybět. Letos si naši...